fredag 20 september 2013

Ett litet rött paket... typ

Det visade sig att jag talade för tidigt angående det där med att det var sista gången jag fick klicka "skjut upp, fyra timmar" fem miljoner gånger till Windows till slut lackade ur och ändå startade om... jag har precis haft en sådan episod nu de senaste dagarna och den här gången blev jag till slut tvungen att starta om eftersom det var något ALLVARLIGT säkerhetsproblem med mina cookies och då kunde jag inte använda Fk:s hemsida och anmäla mig som vabbande. Så, lång historia kort, jag blev totalägd igen. (Tur att de ringer ett par gånger om dagen från något nummer i Arizona i USA som tydligen är Windows Security Center... om jag bara installerar den här grejen de tänker maila till mig så...)
Var är min fina mac då? Den drööööööjer tydligen. I onsdags fick jag mail om att det skulle ta "2-4 arbetsdagar, alltså ungefär den 27 sep-1 okt".
Jag får det inte riktigt att gå ihop där nej. Den 18e var det i onsdags. Den borde kunna komma idag, den 20e (för då har det gått två arbetsdagar) eller möjligen på tisdag den 24e (för då har det gått fyra arbetsdagar). Men var i hela världen de har fått den 27 sep-1 okt ifrån i sammanhanget förstår jag inte. Är det en röd vecka som kommer nu eller vad har jag missat?

Färdig att skickas: 2-4 arbetsdagar 
Leverans: 27 Sep, 2013 - 01 Okt, 2013

Eller är det det att själva frakten tar en vecka och det är därför jag måste vänta så himla länge? Ååååh.

Igår väntade jag här mellan mellan 14-16 eftersom det var det jag hade kommit överens med Posten om. Jag skulle få ett riktigt stort paket och det kör de tydligen ut. Nice, tycker man. Jag vabbade (första gången) så jag var ändå hemma, men det hade lika gärna kunnat vara så att det var J som var tvungen att jobba hemifrån p.g.a. mitt paket.
Jag gjorde mig till och med besväret att ringa Posten för att höra om det kunde vara så att J kunde ta emot det. "Det vill jag inte svara på" sa kvinnan. "Eh, va, nähe?" sa jag och förstod inte varför hon var så hård i tonen. Sen förklarade hon att det var för att jag inte hade något kollinummer så hon kunde inte säga. "Ok" sa jag, "men rent generellt... jag har aldrig fått ett paket utkört av Posten hem till mig på det här sättet: det finns alltså båda sorterna? Dels den sorten man måste ta emot personligen och dels den som man kan be ett ombud ta emot om denne har ens leg?".
"Jag vill inte svara på det!" sa hon då, ganska uppbragt faktiskt.
Man kan väl svara på vad det finns för paket här i världen, herreminje?
Sen tyckte hon att jag borde förstå att jag inte kunde ringa när jag inte hade något kollinummer.
Jag försökte då förklara att jag ringde därför att jag hade fått ett samtal i ett trängt läge där jag inte uppfattade vem som var avsändare och därför inte visste vad det var för paket (jag väntar ju som bekant på datorn också). Personen jag pratade med hade inte uppgivit något kollinummer och jag hade inte fått något sms eller mail om det. "Då kommer du att få besked" sa kvinnan. "Men" försökte jag, "kommer det efter att ni ringer och bokar tid om avlämning?" "Det kan jag inte svara på" sa hon då, som omväxling.
Så jag fick inget besked direkt, men tänkte att det borde ju gå att jag ber J vara hemma (det här var innan jag visste att jag skulle vabba).
Så får jag ett sms några timmar senare om att jag ska få en leverans och uppmanas att ringa ett nummer, i smset står också ett kollinummer.
Jag förstår inte om det är paket ett eller datorn som nu stundar, så jag ringer.
"Hej, någon från er ringde mig förut om ett paket och vi avtalade 14-16 imorgon. Nu har jag fått ett sms som säger att jag ska ringa hit, är det något fel?"
"Nej, det blir så ibland, men då har du avtalat tid?"
"Ja, och när jag ändå pratar med dig, kan min sambo ta emot det här paketet?"
"Ja, om han har ditt leg och är skriven på samma adress så går det bra"
"Ok, jamen det var ju bra. Tack för hjälpen!"
"Tack själv. Hej!"
"Hej"

Notera att det i det andra samtalet aldrig frågades efter något kollinummer, mitt namn, mitt personnummer, min adress eller något alls för att identifiera paketet eller mig.
(Nu när jag hade kollinumret kunde jag gå in på Postens hemsida för att se vem som var avsändaren och såg då att det inte var datorn)
Tydligen så gick det att svara, så det var kanske så att den första kvinnan verkligen inte ville. Hon hade en dålig dag kanske.
Näpp.

Såååå jag sitter här hemma med febrig Knut liggandes på mig och funderar på hur jag ska göra när porttelefonen ringer. Knut sover, på mig, och hur jag än gör kommer han att vakna och bli väldigt eländig. Så jag försökte flytta honom till sängen med vacklande resultat. Efter lång tid blev det en liten skvätt av en lur under vilken jag under perioder satt under porttelefonen för att kunna ta den snabbt som satan så att han inte skulle vakna.
Kl 15.59 ringde jag Posten, för då hade jag som man säger, sneat.
En mycket trevlig kvinna svarade och kopplade mig. En ännu trevligare kvinna svarade där och sa "jasså ringde DE till DIG, då blir det lite knivigare... jag ringer och kollar, vänta" så hon ringde och kollade, pratade en stund med någon och kom sedan tillbaka till mig och sa: "Ja, som du kanske redan har misstänkt så hade de glömt paketet".
Man ba... jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Hon fortsatte: "men de kör ut på kvällen, mellan 17-21, går det bra?"
Värsta lyxtiden. Man vill ju såklart ha alla sina leveranser den tiden eftersom det är vanligt att man jobbar på dagtid. Det känns väldigt speciellt att jag har fått veta att denna slot finns... om jag någonsin är med om en sådan här hemkörning igen så kan ni ge er den på att jag kommer att be om guldsloten, 17-21.

Paketet kom och vi är alla nöjda och glada.

ps. Igår när J ringde och beställde mat på ett thaiställe vi har här hörde jag hur han sa "ok, jamen kanon" innan han la på. Jag tänkte att det handlade om hur lång tid det skulle ta och frågade honom vad det var som var kanon, varvid han svarade: "De frågade vilket som var mitt favoritartillerivapen". Han är så jävla dryg. ds.

pps. Vi har förlovat oss han och jag, ring på fingret och inskription och grejer... guld och diamanter. Fint ska det va! dds.

1 kommentar:

M sa...

1, Vad var det i paketet?
2, Bara du som har ring?