måndag 16 november 2009

www.doktorsguiden.se

Jag har varit hos en läkare idag. Denna läkare hade fullt med diplom på väggen som sa att han var årets bästa läkare förra året och ett antal år före det också. Jag har alltid tyckt att han varit bra, men kanske inte så fantastiskt strålande som man tänker att landets bästa läkare det året bör vara. Men vad vet jag?
Så idag ville han berätta för mig att han hade blivit årets bästa läkare förra året och han undrade om jag tyckte att han var bra.
"Jorå" tyckte jag. Då började han frenetiskt att informera mig om hur, var, när och varför man röstar så att han kan bli det nu också. Han var noga och skrev ner instruktionerna på en lapp och gav mig den. Sen berättade han att han hade 6,5 stjärnor av 7 och det var ju bra.
Det var lite lustigt tycker jag, så jag gick in för att titta på sidan och mycket riktigt så leder han. Han har dessutom överlägset flest röster av alla läkare på topplistan. Således skulle jag vilja hävda att det beror på att hans patienter får uppmaning av honom att rösta - och därför vill vara snälla och röstar.
Jag har inte röstat än. Jag vill inte sänka hans snitt för jag vill inte ge honom sju stjärnor. Fem kanske, men inte sju.
Nå.
En läkare som dock förtjänar sju stjärnor är min allmänläkare som utreder mig nu och faktiskt ANSTRÄNGER sig och BRYR SIG.
Han är skitbra.
Skitbra verkligen.
Så får jag uppmana er som läser här så vill jag istället att ni ska gå in och ge den läkare sju stjärnor.
Man registrerar sig (och kommer ihåg att man inte vill ha nyhetsbrevet) med sin e-mailadress, sen får man en länk som man klickar på och vips är man inne.
Gör det.
Verkligen.
Gör det!
Han heter Robert Eng och jobbar på Capio.
Ge honom sju stjärnor. Han är lika bra som alla mina andra läkare har varit mer eller mindre usla.

Om ni har lust att ge någon en stjärna, vilket är just usel, så kan jag rekommedera vilken läkare som helst på Södervärns vårdcentral.

2 kommentarer:

Chaldea sa...

Trevligt att du har hittat en läkare som är bra - allmänläkaren alltså. Jag har också en bra läkare. Hon är nog den andra riktigt bra läkaren som jag träffat. Båda kvinnor. Är nog mycket för att de faktiskt lyssnade och brydde sig.

Unknown sa...

Att definiera "en bra läkare" tror jag har att göra med om hen lyssnar på patienten tillräckligt dvs. dennes anemnes och validerar nödvändiga prover. Resten består av läkarens kunskap och erfarenhet för rätt diagnos och prognos. Således inte enbart för att göra patienten nöjd.